Winnaressen Fleur Schers en Willemijn van Elderen vertellen over hun IATEFL 2024

Winnaressen Fleur Schers en Willemijn van Elderen vertellen over hun IATEFL 2024

Dit jaar was voor mij de eerste keer dat ik de IATEFL conferentie bezocht. Ik loop zelf stage op een tweetalige basisschool voor Expat kinderen in Eindhoven en ik heb altijd al een passie gehad voor de Engelse taal, dus ik wilde hier graag meer over leren in Brighton.

De eerste dag was een gespecialiseerde dag over inclusiviteit in het basisonderwijs van de ‘young learners and literature special interest groups’. Er waren presentaties over hoe om te gaan met vluchtelingen in de klas, welke materialen je in kan zetten en hoe je diversiteit kunt omarmen. De rest van de week waren er iedere dag verschillende sessies waarbij er keuze was tussen tientallen workshops en presentaties, allemaal gericht op het geven van Engels als vreemde taallessen. Er waren sessies gericht op het basisonderwijs maar ook op het voortgezet- en hoger onderwijs. Ik koos natuurlijk voor de onderwerpen die ik toe kan passen in mijn onderwijspraktijk in de basisschool. Ik heb heel veel verschillende werkvormen gezien die ik meteen kan gebruiken in mijn eigen stageklas.

Zo heb ik verschillende taal-gerelateerde dram energizers geleerd, gezien hoe je creatieve schrijfopdrachten zo kan verwerken dat ze voor ieder taalniveau geschikt zijn en zelfd yoga technieken voor in de klas geleerd! Naast alle interessante inhouden heb ik ook mensen van heel de wereld leren kennen, allemaal met een onderwijsachtergrond en een uniek verhaal.

Al me al een hele leuke en leerzame week en zeker een aanrader voor degene die interesse hebben in het Engels taalonderwijs!!

Groetjes,

Fleur Schers

Een evenement waar je niet alleen van elkaar leert, maar ook met elkaar, een evenement waar netwerken centraal staat en een evenement waar iedereen welkom is. Dat is hoe ik de IATEFL Conferentie zou omschrijven. Dit jaar was ik één van de gelukkigen die werd uitgekozen om deze conferentie te bezoeken en wat ben ik dankbaar. Ik ging naar Brighton met een achtergrond in zowel het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs op het gebied van Engels. Er viel tijdens de conferentie dus genoeg te halen! Er waren gedurende een dag talloze sessies om uit te kiezen, wat de keuze niet makkelijker maakte!

Naast de nieuwe (internationale) kring van fantastische mensen die ik heb mogen opbouwen tijdens de conferentie, heb ik ook veel kennissouvenirs mee naar huis genomen. Één van de meest inspirerende sessies ging over hoe we als docenten vaak té veel nadruk leggen op inclusie, waardoor het niet meer inclusief is wat we doen. Dit is slechts een voorbeeld. Ik gebruik bepaalde handreikingen die in workshops zijn geboden nog dagelijks in mijn onderwijspraktijk, wat supertof is!

Ik ben onwijs trots dat mijn eerste reis, in mijn eentje, naar Brighton, deze reis is geweest. Ik kan niet wachten tot de volgende IATEFL in Edinburgh! Zie ik je daar?

Liefs,

Willemijn van Elderen

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *