Film leraar van het Jaar 2025

Wie wordt Filmleraar van het Jaar ’24/’25? De zoektocht is begonnen!

 

Voor de zevende keer organiseert het Landelijk Netwerk Filmeducatie, samen met de zes regionale Filmhubs, de verkiezing Filmleraar van het Jaar. Leraren uit alle vakgebieden die film structureel en doelgericht inzetten in hun lessen kunnen meedingen naar deze titel. Uit iedere regio wordt een winnaar gekozen die automatisch kans maakt op de landelijke titel.

 

De verkiezing zet leraren in het zonnetje die met enthousiasme en creativiteit film gebruiken om hun lessen te verrijken. Of het nu gaat om het analyseren van films, het maken van vlogs of animaties, of het visueel maken van complexe thema’s – de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Meer informatie en aanmelden

Ben of ken je een leraar die in aanmerking komt? Aanmelden kan tot 13 oktober via http://filmeducatie.nl

De regionale winnaars worden op 20 november bekendgemaakt, en de landelijke winnaar wordt op 5 februari 2025 gehuldigd tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

 

De winnaars krijgen prijzen zoals een Cineville jaarabonnement en een plek op de post-hbo opleiding On The Movie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

 

Over de verkiezing

Filmleraar van het Jaar is een jaarlijks terugkerende verkiezingscampagne van het Netwerk Filmeducatie en de zes Filmhubs, naar een idee van het Eye Filmmuseum en Nederlands Film Festival. Met dank aan (samenwerkings)partners: Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters, Cineville en International Film Festival Rotterdam.

 

Kijk voor meer informatie op http://www.filmeducatie.nl/filmleraarvanhetjaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *