ALFAGAMMA PARTNERS; Workshop GRAPHIC NOVELS 28-3

   

WORKSHOP GRAPHIC NOVELS

donderdag 28 maart 2024

16:00 – 21:30

Er verschijnen steeds meer mooie graphic novels met prachtige verhalen. Graphic novels bieden leerlingen een waardevolle leeservaring die verrijkt wordt door de tekeningen.

Wat zijn graphic novels precies en hoe kun je leerlingen een bijzondere leeservaring bieden?

Rik Spanjers, docent comics en animatiecultuur aan de UvA,  bespreekt hoe je graphic novels in de klas kunt inzetten. Persepolis van Marjane Satrapi zal één van de voorbeelden zijn. Deze autobiografische graphic novel gaat over Marjanes jeugd in Iran tijdens de Islamatische Revolutie en de nasleep ervan. Het werk verscheen oorspronkelijk in het Frans, maar is in vele talen vertaald.

Vervolgens gaan de talendocenten onder leiding van één van de experts verder in gesprek over graphic novels. Docenten van andere talen mogen bij de sessie van hun voorkeur aansluiten.

NederlandsAimée de Jongh is de prijswinnende auteur van onder andere Taxi en Dagen van zand. Haar boeken zijn bestsellers en zijn vertaald in vele talen.

DuitsTobi Dahmen schreef en illustreerde Fahrradmod, een bestseller in Duitsland.

Engels: Bij Rik Spanjers (UvA) en Erin La Cour (VU) staan graphic novels centraal in hun onderzoek en in hun lespraktijk. Zij zullen American born Chinese van Gene Luen Yang behandelen tijdens hun workshop.

Na deze bijeenkomst weet je wat graphic novels zijn, heb je geschikte voorbeelden van graphic novels voor in de klas en heb je allerlei ideeën opgedaan om leerlingen met graphic novels aan de slag te laten gaan.

Voor meer informatie en aanmelden: https://alfagammapartners.nl/workshop-graphic-novels/#1680269904212-a3e6aaed-6c87

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *