Bureau MVT Nascholing  

MVT Nascholing biedt vakinhoudelijke nascholing voor docenten van de moderne vreemde talen: Duits, Frans, Engels en Spaans. Wat zijn de actuele ontwikkelingen in het land waar mijn taal gesproken wordt? Wat is er de laatste tijd in de taal veranderd? Voel ik me thuis in onderwerpen van de grammatica die ik niet dagelijks hoef uit te leggen? Hoe zit het met de specifieke taalvaardigheden (denk bijv. aan aanvragen, klachten of sollicitaties) die volgens het ERK tot het curriculum behoren? Bij ons krijgt u van onze trainers antwoord op al deze vragen, en nog veel meer.

http://www.mvt-nascholing.nl

Bureau MVT Nascholing

Bureau MVT Nascholing biedt vakinhoudelijke nascholing voor docenten Engels in het VO, MBO. Een deel daarvan is geschikt voor HBO docenten. Alle workshops zijn gevalideerd door Registerleraar.

 

In 2018 organiseert MVT Nascholing de volgende workshops. U kunt zich nu al inschrijven.

 

Teaching Speaking: new practices for the classroom – 11 januari
Spreken wordt als vaardigheid steeds belangrijker in het onderwijs. Maar hoe kun je spreekvaardigheid in de klas efficiënt oefenen? In deze workshop maakt u kennis met de nieuwste ‘best practises’. Meer info.

 

Digitale toetsen en studiewijzers opstellen voor de MVT-les – 17 januari 2018
Onder begeleiding van een ervaren trainer leert u u digitale toetsen opstellen, afnemen en beoordelen en een interactieve studiewijzer samenstellen. Na de workshop hebt u 2 gebruiksklare frames die u met uw eigen materiaal kunt vullen én met collega’s delen. Meer info.

 

Dyslexie en Engels – inleiding – 12 maart 2018
Er zijn relatief veel leerlingen met dyslexie die in het VO vastlopen bij Engels, toch komt deze problematiek nauwelijks aan de orde in de lerarenopleidingen. Deze workshop biedt een inleiding in het verschijnsel dyslexie en geeft handreikingen voor het werken met dyslectische leerlingen. Meer info.

 

Wetenschappelijk schrijven voor VO – 19 maart 2018
Na deze workshop kunt u tools en materialen gebruiken om leerlingen te helpen bij afbakenen van het onderwerp, structureren van het werkstuk, gebruiken van bronnen, refereren naar bronnen en gebruiken van de juiste, formele schrijfstijl. Meer info.

 

Fathoming Britain: the UK’s history, politics, economy & society – 9 april 2018
Deze workshop geeft een korte maar kernachtige update van alles wat u wilt weten over het Verenigd Koninkrijk op het gebied van maatschappij en haar veranderingen, politiek, media en economie. Meer info.

 

Jazz up your language class – 11 april 2018
In deze workshop leert u minstens 10 verschillende activerende werkvormen gebruiken. U ervaart aan den lijve hoe de leerlingen ermee aan de slag gaan. Achteraf worden de mogelijkheden en valkuilen van elke werkvorm besproken. Meer info.

 

Grammar: new insights – new practices – 29 mei 2018
Lessen grammatica behoren zeker niet tot de favoriete bezigheden van de leerlingen. In deze workshop leert u nieuwe manieren om de Engelse grammatica voor hen begrijpelijk en aantrekkelijk te maken. Meer info.

 

Dyslexie & Engels – werken met het klankspellingschrift – 7 juni 2018
Een workshop voor docenten die al een basiskennis hebben van het verschijnsel dyslexie. Centraal daarin zal werken met het klankspellingschrift staan – een methodiek die leerlingen meer inzicht biedt in diverse aspecten van het Engelse spellingsysteem. Meer info.