MBO Inspiratiemiddag Engels – Nuffic 6/12/19

       

Internationalisering en de arbeidsmarkt

Zoals je weet hebben mbo-studenten steeds meer te maken met een internationaal georiënteerde arbeidsmarkt. Ze werken bijvoorbeeld met handleidingen en procedures in een andere taal of hebben leveranciers en klanten uit het buitenland. Een student die vloeiend Engels spreekt, heeft betere kansen op de arbeidsmarkt in bepaalde functies. Talenkennis biedt toegang tot andere werelden en perspectieven. Docenten, maar ook opleidingsmanagers spelen hierin een belangrijke rol.

 

Inspiratiemiddag Engels op vrijdag 6 december in Utrecht

Er zijn diverse mogelijkheden om studenten te helpen zich goed voor te bereiden een internationale toekomst, maar het is soms lastig uit te zoeken welke dit zijn en hoe het allemaal werkt. Wij willen je hiermee helpen en organiseren daarom een inspiratiemiddag Engels op vrijdag 6 december  in Utrecht. Tijdens deze middag gaan we in op hoe jij als docent (Engels) of opleidingsmanager een rol kunt spelen om internationalisering binnen jouw opleiding op de kaart te zetten.

 

Wat?

Na de keynotespeaker komen door middel van carrouselrondes diverse vormen van internationalisering aan bod waarbij Engels een rol speelt. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld internationale (online) samenwerkingsprojecten, tweetalig onderwijs, taalcertificaten en CLIL (Content and Language Integrated Learning) een lesmethode waarmee je een beroepsvak of module makkelijker in het Engels kunt geven.

 

Voor wie?

Natuurlijk voor docenten Engels, maar juist ook voor vakdocenten die meer met Engels of internationalisering willen doen is deze middag interessant. Ook opleidingsmanagers/directeuren die meer willen weten over hoe Engels een rol kan spelen bij het internationaler maken van hun opleiding zijn van harte welkom. Heb je een collega die mogelijk geïnteresseerd is, stuur deze mail dan vooral door.

 

Programma

12.00 – 13.00    Lunch

13.00 – 13.45    Keynote

13.45 – 14.30    Carrouselrondes

14.30 – 14.45    Pauze

14.45 – 15.30    Carrouselrondes

 

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link: https://www.nuffic.nl/agenda/inspiratiemiddag-engels/

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *